Camper strikt Muller van Severen voor nieuw winkelinterieur Antwerpse store

Camper heeft Muller Van Severen gestrikt voor een nieuw winkelinterieur van het Antwerpse filiaal van de Spaanse schoenenketen. Muller van Severen, een van de bekendste interieurontwerpers van het moment in Vlaanderen, maakt hiermee het debuut in de retail.

“De samenwerking [met Muller Van Severen, red.] toont de speelse aanpak voor kleuren en texturen van het duo waardoor een frisse nieuwe ruimte met uitgesproken contrasten en een speciale harmonie ontstaat,” aldus Camper in het persbericht. De make-over maakt deel uit van het To&ether project van het Spaanse schoenenmerk, waarbij het ontwerpers en kunstenaars vraagt om het winkelinterieur te ontwerpen. Hierdoor wil Camper unieke winkel creëren. Zo heeft het merk voor winkels al samengewerkt met de Jaime Hayón, Nendo, Michele de Lucchi, de Bouroullec Brothers en Alfredo Häberli.

Het duo bestaande uit Fien Muller en Hannes van Severen kreeg carte blanche op één aspect na: er moest een specifiek aantal schoenen in de winkel getoond kunnen worden, zo meldt het duo schriftelijk aan FashionUnited. “We hebben gekozen voor een ritme van boxen op de muren in een zelfde marmer om zo veel plaats te creëren maar toch een harmonie aan te brengen in het geheel.” De kleuren en het materiaal die gebruikt zijn in het ontwerp zijn allen afgestemd op de kleur rood die het Camper logo gebruikt. Zo kregen alle metalen elementen een rode kleur. “Er ontstaat een soort duidelijkheid die door kleur, vorm en materiaal en zowel in harmonie is als contrasteert. Zo zijn de zittingen vervaardigd in leer, is de vloer groen gemaakt, hangt aan de muren marmer en zijn de spiegels te vinden op de zuilen."

De winkel bevindt zich aan de IJzerenwaag 14 in Antwerpen en is een van de twee Belgische vestigingen van het merk. Neem alvast virtueel kijkje in de winkel:

Camper strikt Muller van Severen voor nieuw winkelinterieur Antwerpse storeCamper strikt Muller van Severen voor nieuw winkelinterieur Antwerpse storeCamper strikt Muller van Severen voor nieuw winkelinterieur Antwerpse storeCamper strikt Muller van Severen voor nieuw winkelinterieur Antwerpse store

Camper Antwerpen: make-over van Muller Van Severen

Over Muller van Severen
Muller van Severen, bestaande uit Fien Muller en Hannes van Severen, maakten in 2011 hun ontwerp debuut. Het duo verkent de grenzen tussen kunst en design. Ze staan bekend om het creëren van spanning in een ontwerp door middel van kleur, proportie, gewicht en diverse materialen.

Foto’s: Camper Store Antwerpen, credit Sánchez y Montoro

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN