• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • CBS: Kledingwinkels noteren in augustus grootste omzetstijging
CBS: Kledingwinkels noteren in augustus grootste omzetstijging

Retail

CBS: Kledingwinkels noteren in augustus grootste omzetstijging

Door Marjolein Stormezand

15 okt. 2018

De omzetstijging in de detailhandel die in juli werd genoteerd, zet nog steeds door. Ook in augustus dit jaar gaven consumenten meer uit dan dezelfde maand een jaar eerder, dit meldt CBS. De omzet van de detailhandel groeide in augustus 3,4 procent ten opzichte van het jaar ervoor, de verkoopvolume steeg met 3,2 procent.

Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet, schrijft CBS. De winkels in kleding realiseerden in augustus met 3,3 procent de grootste omzetstijging. De omzet van de winkels in non-food groeide in augustus met 2,1 procent. Het volume was 2,4 procent hoger dan een jaar eerder.

De omzetten in de schoenen- en lederwarenwinkels waren in de maand augustus ook hoger dan dezelfde maand een jaar eerder. Noteerden deze winkels in juli nog een omzetdaling van 1,1 procent, in augustus stegen de omzetten 2,2 procent.

De online omzet na bijna 20 procent toe. Webwinkels hebben bijna 14 procent meer omgezet. De online omzet van multichannelwinkels groeide met bijna 32 procent.

De cijfers van het CBS zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.