• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • CBS: kleine stijging van het aantal faillissementen, vooral in de handel

CBS: kleine stijging van het aantal faillissementen, vooral in de handel

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Voor de tweede maand op rij is het aantal faillissementen gestegen. In januari werden, niet gecorrigeerd voor zittingsdagen, 309 bedrijven en instellingen failliet verklaard. De handel kende het hoogste aantal faillissementen, zo’n 72. Dat blijkt uit vandaag verschenen cijfers van het CBS.

In november 2017 gingen er nog 249 bedrijven en instellingen op de fles, daar waar dit aantal in december en januari op 266 en 271 lag. Eenmanszaken zijn in de berekeningen niet meegenomen, aangezien deze in de regel worden opgeheven wanneer zij ophouden te bestaan, hetgeen niet wordt aangemerkt als faillissement.

Het CBS noemt de ontwikkeling van het aantal faillissementen over de afgelopen tien maanden ‘stabiel’, en benoemt hierbij de dalende trend wat betreft uitgesproken faillissementen in de afgelopen jaren. Dit aantal piekte in mei 2013, maar liet vervolgens een dalende trend zien tot het in augustus 2017 het laagste punt sinds 2001 bereikte. ABN AMRO liet eerder deze maand al weten voor 2018 wederom een daling in het aantal faillissementen te voorspellen, vooral in de detailhandel.

Beeld: CBS

CBS
faillissementen