• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Click & collect meest populair in Frankrijk

Click & collect meest populair in Frankrijk

Door Esmerij van Loon

22 jan. 2016

Retail

Een op de zeven Europese consumenten maakt gebruik van de optie click & collect wanneer dat door webwinkels wordt aangeboden. De keuze voor online bestellen en ophalen in de winkel is het meest populair bij Franse klanten. Duitse consumenten tonen het minst belangstelling voor click & collect. Ruim 82 procent van de ondervraagde Duitsers geeft aan 'nooit' of 'zelden' voor deze optie te gaan. Dat blijkt uit onderzoek van Forrester Research onder bijna vijftienduizend online consumenten in Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje

Nederlandse consumenten lopen niet warm voor click & collect. Volgens Forrester maakt slechts 11 procent 'regelmatig' en 21 procent 'soms' van de mogelijkheid gebruik. In Frankrijk liggen die percentages op 26 voor 'regelmatig' en 24 procent voor 'soms'. Ook in Italië lijkt click & collect goed te werken. Van de ondervraagde Italianen zegt 18 procent dit regelmatig te doen en 24 procent 'soms'.

Consumenten die gebruik maken van click & collect hebben wel zeer hoge verwachtingen. Zo zou volgens het onderzoek bijna zestig procent verwachten dat de online order binnen een uur na bestelling al klaarligt in de winkel. Zeker wanneer de betreffende winkel offline filialen heeft vinden consumenten dit heel normaal.

Click&Collect
Forrester Research
webwinkelen