Coach betreedt de Russische markt opnieuw

Modehuis Coach voert haar investeringen in de Russische markt op. Nadat het Amerikaanse luxemerk Rusland in 2011 verliet, waagt het daar een nieuwe sprong met eigen winkels. Het bedrijf tekende onlangs een overeenkomst met de BNS Group, de Russische distributeur van labels als Calvin Klein en Michael Kors. Dat schrijft Fashionnetwork.

Het nieuwe contract heeft een looptijd van vijf jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Op de planning staan ten minste vier Russische Coach-filialen, die naar verwachting in de periode tussen 2018 en 2023 worden geopend.

Coach beschikt in Rusland momenteel alleen over verkooppunten in twee multibrandwinkels. Het modebedrijf betrad de markt voor het eerst in 2008. Destijds was het de bedoeling om 15 Coach-vestigingen te openen, maar uiteindelijk werden dat er vijf. Deze werden in 2011 gesloten, toen de accessoiresgigant besloot het land te verlaten vanwege de economische crisis.

Onlangs betrad Coach bovendien voor het eerst de Italiaanse markt met een eigen boetiek in Milaan. Inmiddels beschikt het luxelabel over 450 winkels en verkooppunten in Noord-Amerika, 520 in Azië en 40 in Europa. In boekjaar 2015/2016 noteerde Coach een omzet van 3,946 miljard euro.

Beeld: Coach Facebook