• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Coming Soon vertrekt uit Arnhem

Coming Soon vertrekt uit Arnhem

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modewinkel Coming Soon sluit na tien jaar de deuren. Cilly Vlemmix, sinds 2014 eigenaar van Coming Soon, zegt tegen RTV Arnhem dat de Arnhemse concept store voor Nederlands design een reizende winkel wordt. “Het ene moment zijn we een shop in een shop, het andere moment zetten we samen met ontwerpers een tijdelijke winkel op,” aldus Vlemmix.

De eerste stap is een tijdelijke winkel in het Centraal Station van Amsterdam. Daar opent Coming Soon op 14 augustus samen met Hacked van Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum een pop-up shop in de Oostpassage van het treinstation. De winkel blijft tot half oktober open.

Vlemmix verwacht "rond de kerstdagen" terug te keren met een tijdelijke winkel in de stad waar het allemaal begonnen is, Arnhem. Een locatie voor deze pop-up is nog niet bekend.

Coming Soon werd in 2007 opgericht door ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, Arnhems Ondernemerscentrum AOC en directeur Judith ter Haar die ieder voor éénderde participeerden. De winkel was bedoeld als showroom voor Nederlands (mode)design en als verkooppunt voor startende ontwerpers en werd de eerste jaren gesubsidieerd door de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland. In 2009 trekt Judith ter Haar zich terug en stapt Stichting DF&DC, opgericht door AOC, in als onderdeel van het 'Arnhem Mode Incubator' project. In 2014 wordt het Incubator-project afgebroken en Coming Soon overgenomen door Vlemmix.

Foto: Coming Soon, Martijn Baudoin (Studiomambeau.com), opnamedatum nov. 2014, copyright Google.

coming soon