• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Cross-border aankopen kwart van totale online omzet in Europa

Cross-border aankopen kwart van totale online omzet in Europa

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De cross-border aankopen zijn in 2018 gestegen naar een omzet van 137 miljoen euro in Europa. Dit blijkt uit de Top 500 Cross-Border Retail Europa van Cross-Border Commerce Europa die vandaag gepubliceerd is. Van de totale online omzet nemen de cross-border aankopen 22,8 procent op.

De analyse specificeert een cross-border e-commerce als een aankoop in een online winkel die een locatie heeft in een ander land en een andere jurisdictie. De online omzet die over de grens wordt gegenereerd wordt voor een groot deel gestuwd door aankopen omtrent reizen. Wanneer deze aankopen niet betrokken worden bij de optelsom, komt de cross-border omzet neer op 95 miljoen euro. Hiervan wordt 55 procent gegenereerd door spelers in de Europese Unie en 45 door retailers buiten de EU, aldus het persbericht van de organisatie.

Het onderzoek schat in dat de cross-border omzet de komende vier jaar zal verdubbelen naar 245 miljoen euro in 2022. In het Verenigd Koninkrijk wordt de meeste omzet via cross-border verkopen/aankopen gegenereerd, 165 miljoen euro. Duitsland volgt met 98 miljoen euro, Frankrijk noteert 84 miljoen euro. Nederland staat op de vijfde plaats met een cross-border omzet van 25 miljoen euro.

Cross-border
cross-border commerce europa
cross-border retail europa