• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Delvaux opent flagshipstores in Milaan en New York

Delvaux opent flagshipstores in Milaan en New York

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Lederwaren-specialist Delvaux opent meerdere flagshipstores in het komende jaar. Eerder maakte het label zelf al bekend dat het nieuwe panden zou openen in Londen en New York: daar komt volgens WWD nu nog een filiaal bij, in Milaan. Het zijn voor het Belgische label de eerste eigen flagshipstores in zowel Italië als de Verenigde Staten.

WWD weet te melden dat Delvaux haar intrek neemt in een pand in het historische Palazzo Reina in de Milanese binnenstad. De opening van de nieuwe locatie staat gepland voor het einde van het voorjaar. Ook opent het tegen het einde van het jaar een eerste flagshipstore in de Verenigde Staten opent, op de hoek van 5th Avenue en 59th Street.

In Londen verhuist Delvaux binnen het historische New Bond Street, waar het reeds een filiaal bezit. Het label neemt haar intrede in het voormalige pand van de Franse schoenenontwerper François Pinet, waarbij het interieur en gevel intact blijven. De verhuizing staat gepland voor mei. In diezelfde maand opent een tweede vestiging in de Britse hoofdstad, in de luxe winkelstraat Sloane Street, zo valt te lezen op de website van Delvaux.

Het was niet tot 2014 dat het Belgische Delvaux, met een geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 19de eeuw, eigen retaillocaties in het buitenland opende. De eerste vestiging opende toendertijd haar deuren in Parijs. Delvaux bezit wereldwijd ruim dertig eigen winkels en verschillende shop-in-shops en wordt verkocht bij tal van gerenommeerde retailers.

Beeld: Delvaux.com

Delvaux
Flagshipstore