• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Den Haag verruimt winkeltijden

Den Haag verruimt winkeltijden

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Haagse detailhandelaren mogen hun deuren voortaan langer open houden op de zondagavonden. Dat maakte het Nieuwe College van Den Haag aan het begin van dit weekend bekend, schrijft het Algemeen Dagblad. De openingstijden worden binnenkort verruimd van 18:00 uur tot 23:00 uur.

Daarnaast mogen ondernemers op doordeweekse dagen een uur langer open blijven, namelijk tot 23:00 uur. Avondwinkels kunnen hun deuren voortaan tot 02:00 uur open houden, in plaats van tot 24:00 uur, zo meldt de krant.

Het idee achter de beslissing is dat het College de stad wil laten afstemmen op het veranderende koopgedrag van consumenten. “De ruimere winkeltijden passen bij de ambitie van Den Haag om beste winkelstad van Nederland te zijn en in de trend van het consumentengedrag: winkelen op zondag en in de avonduren is gemeengoed geworden,” citeert het Algemeen Dagblad. De Haagse gemeenteraad moet nog naar het plan kijken, maar keurt dit naar verwachting eind dit jaar goed.

Koopavonden zijn weer in trek. Nadat ze de afgelopen paar jaren minder populair waren onder consumenten, steeg het aantal winkelbezoekers op de vrijdagavonden in het eerste zes maanden van 2017 met 9 procent. Dat concludeerde Bureau RMC eerder dit jaar.

Den Haag
koopavond
Koopzondag