• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Digitale deuren Invito in oktober weer open

Digitale deuren Invito in oktober weer open

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Schoenenketen Invito heropent de deuren van zijn webshop in oktober. Dit najaar gaan ook vijf fysieke winkels van het bedrijf open. Dat vertelt Peter van den Hurk, directeur van damesmodeketen Le Ballon en sinds kort ook Invito, onlangs in een interview met Schoenvisie.

Volgens Van den Hurk, sinds afgelopen mei de nieuwe directeur van Invito, is de schoenenketen “voor honderd procent levensvatbaar”. Op korte termijn krijgen Den Haag en Breda een nieuw Invito-filiaal. Uiteindelijk moeten er 25 winkels worden geopend, geheel in opgefrist uiterlijk.

Na het faillissement van voormalig moederbedrijf Macintosh Retail Group eind vorig jaar, bleef de webwinkel van Invito nog enige tijd open. Nu is deze al een aantal maanden offline. In juli werd bekend dat de overnamepartijen van Macintosh-dochters tot het einde van dit jaar hebben om een digitaal alternatief te vinden.

Van den Hurk hoopt zo snel mogelijk weer landelijke dekking te krijgen met Invito, te beginnen met de heropening van de webshop in oktober. “Op basis van de omzetcijfers van de afgelopen jaren kan ik niet anders concluderen dan dat Invito voor honderd procent levensvatbaar is. Er is nog steeds ruimte in de markt voor een jonge, hippe keten,” vertelt hij tegenover Schoenvisie.

Hoe de webshop eruit komt te zien, is nog niet bekend, evenals de precieze openingsdatum ervan.

Invito
le ballon
Macintosh Retail Group
WEBSHOP
Scroll down to read more