• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Webshops Macintosh-ketens tot eind dit jaar in de lucht

Webshops Macintosh-ketens tot eind dit jaar in de lucht

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De overnamepartijen van Macintosh mogen de webshops van de dochters van het failliete bedrijf nog tot het einde van dit jaar gebruiken. Tot dan krijgen zij de tijd om een passend alternatief uit te werken. Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag dat onlangs naar buiten werd gebracht.

Het gaat om de webwinkels van Brantano, Scapino, Brantano UK, Jones Bootmaker en de Homefashion Group/Kwantum Nederland. De overnamepartijen van deze ketens zouden volgens de curatoren nog geen goed digitaal alternatief hebben kunnen ontwikkelen voor de bestaande webshops. Deze gaan op 31 december definitief uit de lucht.

De webwinkel van Dolcis wijst inmiddels al door naar overnemer Nelson, terwijl Pro Sport momenteel niet meer online te vinden is. De online shop van Invito gaat in september weer open.

Uit het tweede faillissementsverslag van Macintosh blijkt intussen dat er nog een openstaande schuld van 37,7 miljoen euro is. Bovendien komt naar voren dat het concern failliet ging door onder meer een gebrek aan investeringen in de winkels. Voormalig directeur Kurt Staelens heeft inmiddels een nieuwe baan gevonden bij het Amerikaanse warenhuisbedrijf Sears.

Beeld: Macintosh

Macintosh