• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Eerste gegadigden melden zich voor onderdelen Macintosh’

‘Eerste gegadigden melden zich voor onderdelen Macintosh’

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Verschillende partijen laten weten interesse te hebben in de schoenenketens van Macintosh Retail Group. Het moederconcern van onder andere Scapino, Dolcis en Pro 0031 liet maandag weten haar winkels te verkopen. Dat meldt Retailnews.

Scapino zou overgenomen worden door branchegenoot Bristol en Nelson Schoenen zou interesse hebben getoond in de winkels van Manfield. Daarnaast hebben verschillende Belgische partijen belangstelling voor diverse andere takken van de Macintosh Group.

“Er zijn partijen die op een faillissement wachten om dan zo goedkoop mogelijk in te stappen,” laat retailadviseur Ton Bos weten aan Het Financieele Dagblad. Een groot aantal van de aandelen is in bezit van Zeeman en er wordt verwacht dat de keten interesse heeft in een aantal winkels van de retailgroep. Ook het moederconcern van vanHaren is volgens Bos een potentiële koper, meldt Retailnews.

Dinsdag verleende de Limburgse rechtbank Macintosh Retail Group uitstel van betaling. Het bedrijf liet maandag al weten op zoek te zijn naar een nieuwe koper.

Beeld: Macintosh Retail Group

Macintosh
Macintosh Retail Group