• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Eerste Nederlandse vestigingen Saks Off 5th in de herfst open

Eerste Nederlandse vestigingen Saks Off 5th in de herfst open

Door Anne Buis

bezig met laden...

Retail

Het warenhuis Saks Off 5th komt aan het begin van de herfst naar Nederland. De eerste vestiging opent in Rotterdam, daarna volgt Amsterdam. Beide winkels komen op A-locaties in de stad.

De eerste Nederlandse winkel van Saks Off 5th wordt gevestigd op de Hoogstraat 158, in het centrum van Rotterdam. Ook Hudson’s Bay zal zich vestigen in het pand, waar voorheen V&D was gevestigd. Het was al bekend dat de Amsterdamse Saks Off 5th zich zal vestigen in de gerenoveerde Kalverpassage (de voormalige Kalvertoren) aan de Kalverstraat. De winkels in Rotterdam en Amsterdam hebben allebei een winkeloppervlakte van 3.000 vierkante meter.

De lancering van Saks Off 5th in Nederland is onderdeel van de Europese strategie. Deze zomer gaan er onder meer vijf vestigingen open in Duitse steden. De uitrol van Saks Off 5th loopt gelijk met de komst van zusterbedrijf Hudson’s Bay naar Europa. Hudson’s Bay opent dit jaar maar liefst 10 nieuwe winkels, en later wordt dat uitgebreid naar 20 vestigingen.

Wilt u weten in welke steden Saks off 5th en Hudson’s Bay zich vestigen? Bekijk het op de kaart.

Saks Off 5th opent eerste twee winkels de herfst

Saks Off 5th biedt nieuwe labels en premium merken aan tegen gereduceerde prijzen. Het warenhuis kent een snelle doorlooptijd en wisselt het assortiment iedere 9 weken. “Juist vanwege dit brede en snel wisselende assortiment wordt winkelen in de filosofie van Saks Off 5th een belevenis om steeds weer naar uit te kijken,” zegt Saks Off 5th in een persbericht.

Het doel is om door het jaar heen ongeveer 800 premium labels in Europa aan te bieden. Naast damesmode bestaat het aanbod uit herenmode, en ook footwear, accessoires, home, sport en kindermode.“De combinatie van relevante merken, aantrekkelijke prijzen en constante innovatie en verandering ontbreekt in het huidige Nederlandse winkelaanbod. Wij zijn er voor consumenten die kwalitatief hoogwaardige fashion voor hun geld willen. Tegelijkertijd willen consumenten telkens weer verrast worden door het aanbod. Winkelen moet een ontdekkingsreis worden. Onze klanten moeten zich afvragen: wat brengt Saks Off 5th nu weer? En die belofte maken wij waar,” zegt Wayne Drummond, president van Saks Off 5th. Hij wijst het succes van het warenhuis toe aan drie verschillende elementen: ‘uitzonderlijke waarde, geweldige beleving en begeerlijke merken’.

Het nieuwe warenhuis start deze week met een campagne om personeel te werven voor beide vestigingen. In totaal gaat het in 2017 om 150 (parttime en fulltime) banen, voor functies op alle niveaus.

Saks Off 5th is een dochtermaatschappij van Hudson’s Bay Company uit Canada. Vanaf de zomer 2017 start Saks Off 5th met winkels in het Duitse Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart, Wiesbaden en Heidelberg.

Beeld: Saks Off 5th website

Hudson's Bay
Saks OFF 5TH