• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Eerste Topshop winkels in China in 2017

Eerste Topshop winkels in China in 2017

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Topshop gaat in 2017 voor het eerst winkels openen in China. De stap komt twee jaar na de lancering van de webshop van de Britse keten in het land. Topshop opent komend jaar vijf winkels op het Chinese vasteland in samenwerking met online retailer Shangpin.com, dat de merken Topshop en Miss Selfridge al via de webshop aanbiedt. Wanneer de fysieke winkels een succes zijn dan ziet Topshop's moederbedrijf Arcadia ruimte voor zo'n 75 filialen in het land. Dat meldt de Financial Times.

"Dit is het begin van een unieke, spannende en exclusieve partnership en een cruciale stap in ons doel om van Topshop en Topman mondiale retailbedrijven te maken," zegt Arcadia topman Sir Phillip Green over de samenwerking tussen Topshop en Shangpin.com tegen de krant. De nieuw te openen winkels zullen door Topshop en Shangpin.com samen worden gerund, maar de bedrijven laten in het midden wie van de twee feitelijk de eigenaar is van deze nieuwe retailtak.

Topshop is de Britse tegenhanger van fast fashion ketens als H&M en Zara, maar veel kleiner. Topshop heeft in het thuisland 300 winkels en internationaal 140, waarvan wel al drie in Hongkong gevestigd zijn. H&M en Zara tellen elk duizenden filialen wereldwijd.

Shangpin.com is een ecommerce bedrijf met zo'n 30 miljoen geregisteerde gebruikers. Directeur David Zhao zegt in een verklaring "zeer verheugd" te zijn het vertrouwen te hebben gekregen "van een wereldwijd bekend fashion merk om hen verder te brengen in China".

Arcadia
Shangpin.com
TOPSHOP