• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Eerste winkel voor Goat Apparel smaakt naar meer

Eerste winkel voor Goat Apparel smaakt naar meer

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail |INTERVIEW

Bijna twee maanden heeft Goat Apparel nu een eigen plek aan de Haarlemmerdijk en de zaken lopen goed. Lavinia Bakker, een van de twee zussen die het merk hebben opgericht, zit toevallig in de winkel bij een bezoek van FashionUnited. Het pand in de levendige winkelstraat is de plek waar Goat Apparel debuteerde enkele jaren terug, dus de zussen zagen het als voorbestemd dat de winkel vrij kwam. Binnen een maand werden de deuren van de eerste Goat Apparel winkel geopend.

De droom voor een eigen Goat-winkel was er al vijf jaar, maar kreeg vorig jaar serieuze vormen. Het was nu eindelijk toch tijd, zo waren de zussen van mening. Bij een ronde op Funda, kwamen ze het huidige pand tegen, waar zij jaren geleden voor het eerst zijn gestart met een pop-up van het merk. Het bleek voorbestemd. Inmiddels komen diverse groepen mensen bij de winkel langs. Ja, toeristen zitten er ook tussen in de drukke straat, maar ook fans van het merk die aan deze kant van de stad wonen komen gericht langs. “Het merk werd natuurlijk al verkocht bij de Geitenwollenwinkel, maar die zit in de Utrechtsestraat. Mensen die ons van daar al kennen, komen hier makkelijker langs.” En natuurlijk de normale passant stapt binnen.

Duurzaamheid leeft zeker, aldus Bakker. Iedereen praat erover, maar niet iedereen heeft de financiën om duurzaam te kopen. “Want als we eerlijk zijn, is het gewoon rete duur.” Veel mensen grijpen mede daarom terug op het kopen van vintage, naast natuurlijk de reden om unieke items aan te schaffen. “Maar”, zo merkt de ondernemer op, “als we allemaal vintage gaan kopen en collecties maken van oude kleding, gaat de kledingindustrie waar zoveel mensen afhankelijk van zijn voor hun werk, er aan onderdoor.” “Daarom is het belangrijk dat productie goed gebeurt.” In de winkel zoeken de ondernemende zussen dan ook een balans. Goat Apparel wordt er verkocht, maar ook ‘& friends’, merken die goed bij het concept passen. Ook verkoopt het een selectie aan vintage items en een eigen rescue collectie, gemaakt van items die wel in productie zijn genomen, maar die nooit in de verkoop zijn gekomen. “Zo proberen we een middenweg, een balans, te vinden.”

Goat Apparel wil verdere voet aan de grond met eigen winkels en retail partners

Goat Apparel heeft het motto; sustainability is only sustainable if it’s accessible. Een hoge prijs voor een duurzaam item hoort hier dus niet bij. “We krijgen veel meiden, van zestien of achttien, die net van school komen en alleen maar dingen horen over duurzaamheid, duurzaam willen kopen, maar niet de portemonnee ervoor hebben. Daar zit een gat in de markt en willen wij helpen.” Niet alleen voor de jonge meiden, maar voor iedereen die niet de financiën heeft voor duurdere duurzame items. Goat Apparel is daarom ook bezig om de collectie uit te breiden naar een volwaardig lifestyle aanbod, van broeken en blouses naar jeans. Het bouwen van de collectie heeft echter tijd nodig.

Toegankelijkheid van duurzame mode is de grootste drijfveer voor de zussen. Zelfs als daarmee hun marge verdwijnt, zo blijkt maar weer uit het gesprek met Bakker. “We gaan ook met retailpartners werken, naast onze eigen winkels uitbreiden. Het betekent wel dat we er niets aan verdienen omdat we geen marge hebben om weg te geven.” De verkoop in andere winkels is zowel voor toegankelijkheid zodat meer mensen hun in andere steden kunnen vinden, als voor naamsbekendheid. De winkel aan de Haarlemmerdijk is voor zichtbaarheid van het merk en de bereikbaarheid en een goede start. Uiteindelijk wil Goat Apparel onder andere uitbreiden naar Rotterdam of Utrecht, Londen, Antwerpen, Parijs en Berlijn, aldus Bakker.

Over Goat Apparel

Goat Apparel is opgericht door Abigail en Lavinia Bakker, de tweelingzussen die onder andere achter de Geitenwollenwinkel zitten en het voormalige label Twin Couture. Goat Apparel biedt onder andere T-shirts, truien en longsleeves aan in basic kleuren. Alle items zijn gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen of gerecycled denim en de prijzen starten vanaf 17,95 euro.

Beeld: website Goat Apparel

Goat Apparel