• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Einde in zicht voor Pro Sport en Invito?

Einde in zicht voor Pro Sport en Invito?

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Retail

Het is nog niet zeker of de ketens Pro Sport en Invito een goede doorstart kunnen maken. Nog maar de helft van het oorspronkelijke aantal filialen van beide winkelformules is open, zo zegt Perry Overeem, eigenaar van Pro Sports, tegenover RetailNews.

Afgelopen week moesten veel vestigingen van beide winkelketens, die vorige maand werden overgenomen door de failliete Macintosh Retail Group, noodgedwongen hun deuren sluiten. Van de oorspronkelijke 65 filialen zijn er nu nog slechts 37 open. Volgens Overeem, die ook nauw betrokken is bij de overname van Invito, werden de nieuwe eigenaren geconfronteerd met een aantal onvoorziene zaken. Zo was het merendeel van het personeel al vertrokken, waardoor de winkels te maken kregen met zware onderbezetting.

Overeem ontkent de geruchten over het definitief verdwijnen van Pro Sport en Invito, hoewel hij wel te kennen geeft ‘de mogelijkheid om een goede doorstart van beide winkelformules te bewerkstelligen, te betwijfelen’.

Op dit moment voeren de nieuwe eigenaren overleg met de leveranciers en vastgoedeigenaren, in de hoop in ieder geval één van beide ketens te kunnen behouden.

Waar zijn de winkels van Invito (in geel) en Pro Sport (in rood) gevestigd? Bekijk het op de kaart.

Invito
Pro Sport