• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Laatste Macintosh-formules Pro Sport, Invito en Steve Madden overgenomen

Laatste Macintosh-formules Pro Sport, Invito en Steve Madden overgenomen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Goed nieuws voor Macintosh: de laatste drie winkelformules van het failliete bedrijf zijn allemaal overgenomen. De curatoren hebben een overeenstemming bereikt over de verkoop van Pro Sport, Invito en Steve Madden, onder voorbehoud van goedkeuring door de financierende banken. Dat melden de curatoren.

Pro Sport is verkocht aan Pro Sports Holding BV. De formules Invito en Steve Madden zijn verkocht aan twee vennootschappen van Highlands Holding BV, met als directeur Martijn Rozenboom. Alle 65 vestigingen van de formules worden overgenomen. Hoeveel winkels er uiteindelijk over zullen blijven hangt echter wel af van de afspraken met de verhuurders en leveranciers.

“Na de gerealiseerde transacties inzake Scapino, Brantano, Manfield en Dolcis hebben we nu ook voor de overige high street formules nieuw onderdak gevonden. We zijn verheugd dat we naar verwachting een groot deel van de werkgelegenheid bij Pro Sport, Invito en de Steve Madden-winkels hebben kunnen behouden en dat we partijen hebben gevonden die de winkelformules Invito en Pro Sport op de Nederlandse markt actief willen houden,” zeggen curatoren Ben Meijs en John Huppertz in een verklaring.

Steve Madden verdwijnt mogelijk uit Nederland

De formule Steve Madden (die 3 winkels in Nederland heeft) zal naar verwachting van de markt verdwijnen; dat komt omdat er (nog) geen nieuwe afspraken zijn met de Amerikaanse licentiegever Steve Madden. Deze winkels zullen dan zo mogelijk worden omgezet naar andere formules, laten de curatoren weten. “Er is de intentie om een nieuw dienstverband aan te bieden aan een groot deel van de winkelmedewerkers in de over te nemen winkels en aan een deel van de in het hoofdkantoor/ distributiecentrum werkzame medewerkers.”

Over de details van de overname van Pro Sport, Invito en Steve Madden is niets bekendgemaakt. Aandeelhouders hoeven geen opbrengsten te verwachten uit de overnames, zeggen de curatoren.

Macintosh werd eind 2015 failliet verklaard. Het bedrijf telde ruim 500 winkels in de Benelux. Er waren ruim 5.000 mensen werkzaam bij Macintosh. Voor een aantal werknemers is er al goed nieuws over hun baan: bij Scapino mogen er na de doorstart 1.600 tot 1.800 van de 2.000 medewerkers aanblijven en bij Brantano kan waarschijnlijk iedereen zijn baan houden. Bij Manfield kan iets meer dan de helft van de 600 medewerkers aan het werk blijven. Bij Dolcis blijven er 200 van de 700 banen behouden. Hoeveel werknemers er bij Invito en Pro Sport aan de slag kunnen blijven is nog niets bekend. Macintosh was niet bereikbaar voor commentaar.

Eerder werd bekend dat winkelformule Manfield is overgenomen door Sacha. Nelson Schoenen neemt Dolcis over, daarnaast is Scapino overgenomen door Ziengs Schoenen. Het Belgische Brantano heeft ook een nieuwe eigenaar: Brantnew.

Waar zijn de winkels van Invito, Pro Sport en Steve Madden gevestigd? Bekijk het hier:

Invito
Macintosh
Pro Sport
Steve Madden