Overname Manfield: 350 van de 600 medewerkers behouden hun baan

Dankzij de overname van Manfield door branchegenoot Sacha blijft een groot deel van de Manfield-winkels bestaan. Zeker 350 van de 600 medewerkers kunnen hun baan behouden. Dat hebben de curatoren, Ben Meijs en John Huppertz, laten weten.

Het Tilburgse bedrijf Sacha neemt 35 tot 40 winkels van Manfield over, inclusief inventaris. Hoeveel het er precies zijn is nog niet bekend, want dat hangt ook af van de huurafspraken die nog met de verhuurders moeten worden gemaakt. Onder de 350 personeelsleden die hun baan houden zijn onder andere winkelmedewerkers, personeelsleden op het hoofdkantoor en in het distributie centrum.

“We zijn verheugd dat we een deel van de werkgelegenheid bij Manfield hebben kunnen behouden en dat Manfield als winkelformule op de Nederlandse markt actief blijft,” laten de curatoren weten. De winkels van Manfield zijn momenteel nog steeds open.

Manfield heeft 63 vestigingen en werd in 1902 opgericht als onderdeel van het Britse Manfield & Sons. Sacha werd opgericht in 1909 en heeft 43 winkels in Nederland en 67 winkels in 5 andere Europese landen.

Met de overname van Manfield is er weer een schoenenketen veilig gesteld, nadat vorige week Brantano en Scapino een nieuwe eigenaar kregen. Ook Dolcis werd overgenomen, door Nelson Schoenen. Voor de ketens Invito, Steve Madden en Pro Sport zijn de curatoren nog op zoek naar een nieuwe eigenaar, maar de curatoren lieten eerder al weten 'goede hoop' te hebben dat alle bedrijven een doorstart kunnen maken.


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN