• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Manfield is overgenomen door Sacha

Manfield is overgenomen door Sacha

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Goed nieuws voor schoenenwinkel Manfield: het bedrijf is overgenomen door branchegenoot Sacha. Hoeveel banen en winkels er worden behouden met de overname, is nog niet duidelijk.

Ward Termeer, de CEO van Sacha, is samen met de curatoren en de banken tot een overeenkomst gekomen voor de overname van Manfield. Het doel is om zoveel mogelijk banen en winkels te behouden, en daar moet in de komende tijd meer duidelijkheid over komen. Vooralsnog zetten de curatoren de winkels voort, in de tussentijd vinden er gesprekken plaats met verhuurders en werknemers.

Volgens Sacha is Manfield een ‘kroonjuweel’ met een grote toegevoegde waarde in de winkelstraat. "In het afgelopen jaar heeft Manfield succesvol haar nieuwe winkelconcept gelanceerd, een eerste grote stap naar vernieuwing,” laat Sacha in een verklaring weten. Deze vernieuwing wil de keten gaan versterken.

Sacha neemt Manfield over

Door de overname wordt Manfield weer onderdeel van een familiebedrijf, zoals het ook in 1902 is opgericht. "Manfield is een prachtig merk met een rijk verleden en vanaf vandaag weer met een mooie toekomst,” zegt CEO Termeer. Hij noemde het ‘goed nieuws’ dat de schoenenketen weer deel gaat uitmaken van een familiebedrijf, in plaats van het beursgenoteerde Macintosh. "Want het is bewezen dat familiebedrijven de ruggengraat zijn van onze economie."

Schoenenketen Sacha is het familiebedrijf van de familie Termeer. Ward Termeer is de vierde generatie die aan het roer staat in het bedrijf. Inmiddels heeft Sacha 75 winkels, verspreid over 5 landen. In Nederland heeft Sacha 45 winkels en er werken zo’n 500 medewerkers.

Goed hoop voor doorstart van andere Macintosh-formules

Eind december ging moederbedrijf Macintosh failliet. Macintosh kampte met een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. Uit voorzorg waren er al een aantal bedrijfsonderdelen verkocht, waaronder Kwantum, Belcompany en Halfords. Er bleven enkel schoenenzaken in de Benelux over, maar de verkopen in november en december vielen erg tegen. Het lukte Macintosh daardoor niet om alle verbeteringen in het bedrijf door te voeren. Begin januari vielen daardoor ook de ketens Manfield, Invito en het Belgische Brantano om.

Inmiddels is Scapino verkocht aan Ziengs en is Brantano recentelijk overgenomen door Brantnew. De geruchten dat Invito overgenomen wordt door Nelson Schoenen zijn nog niet bevestigd.

De curatoren hebben laten weten goede hoop te hebben dat alle formules op de markt kunnen blijven; ook voor Dolcis, Invito, Pro Sport, Steve Madden en Intreza zijn de overnamegesprekken vergevorderd.

Waar zijn de huidige vestigingen van Manfield gevestigd? Bekijk het hier:

Macintosh
Manfield