• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Twintig Dolcis winkels verkocht aan Nelson Schoenen

Twintig Dolcis winkels verkocht aan Nelson Schoenen

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nadat schoenenketens Brantano, Manfield en Scapino - welke allemaal onderdeel waren van de failliet verklaarde Macintosh Retail Group - een doorstart maakten, is er ook goed nieuws voor Dolcis. Twintig winkels van de keten zijn namelijk verkocht aan Nelson Schoenen.

Nelson schoenen gaat twintig Dolcis-winkels ombouwen naar Nelson concept

Nelson Schoenen neemt in ieder geval twintig van de zestig Dolcis filialen inclusief voorraad over. Het bedrijf is van plan de gekochte winkels uiteindelijk om te vormen naar het Nelson-concept. Momenteel onderhandelt Nelson Schoenen met de verhuurders van de winkelpanden of eventueel meer winkels kunnen worden overgenomen.

De overname van Dolcis die door Macintosh is bevestigd, zal voor veel medewerkers van de schoenenketen een opluchting zijn. Nelson schoenen biedt namelijk een nieuw dienstverband aan, aan de medewerkers van de twintig overgenomen filialen een nieuw dienstverband wordt aangeboden. Ook op het hoofdkantoor van de schoenenketen zal een deel van de medewerkers hun baan kunnen behouden. In totaal zullen naar verwachting tweehonderd van de zevenhonderd personeelsleden van Dolcis een nieuw contract aangeboden krijgen.

Curatoren zijn ook in gesprek met kopers voor Invito, Pro Sport en Steve Madden

”Na de verkoop van Manfield is Dolcis de tweede high street formule waar we toekomstperspectief hebben gerealiseerd voor een belangrijk deel van de medewerkers,” zeggen Macintosh en Manfield curatoren Ben Meijs en John Huppertz. “We zijn nog in gesprek met potentiële kopers voor de andere winkelformules van de Hoogenbosch Groep - Invito, Pro Sport, Steve Madden en Intreza - en verwachten daar binnenkort meer over bekend te kunnen maken.”

Macintosh heeft geen details bekendgemaakt omtrent de voorwaarden van de overname. Ook is vooralsnog niet bekend welke Dolcis-filialen door Nelson Schoenen zijn overgenomen.

Waar zijn de huidige vestigingen van Dolcis gevestigd? Bekijk het hier:

Nelson Schoenen BV bestaat sinds 1949. Het bedrijf is eigenaar van ruim 110 winkels waaronder 74 Nelson familiewinkels met schoenen voor het hele gezin van merken als Replay, Converse en het private label Nelson. Nelson heeft een eigen webshop en is ook verkrijgbaar via Wehkamp.nl. Andere pijlers van het schoenenbedrijf zijn de brandstores van Ecco schoenen (34 winkels) en de modische formule Hobb's Fashion Shoes (4 filialen).

In 2015 nam Nelson ook al winkels van Taft Schoenen. Het bedrijf betaalde destijds bijna 250.000 euro voor de doorstart van vier filialen van het failliete bedrijf.


Dolcis
Macintosh Retail Group
Nelson Schoenen