• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Elf gemeenten ontvangen 22 miljoen euro om winkelgebied aan te pakken

Elf gemeenten ontvangen 22 miljoen euro om winkelgebied aan te pakken

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Retail

Pexels, Markus Spiske

Gedurende de eerste ronde van het programma Impulsaanpak Winkelgebieden zijn er elf gemeenten geselecteerd die een subsidie krijgen. Samen ontvangen deze gemeenten een totaal bedrag van 22 miljoen euro, zo blijkt uit een bericht van de Rijksoverheid. Het volledige beschikbare bedrag voor deze ronde is hiermee toegekend.

In totaal vroegen tijdens de eerste ronde van het programma zestien gemeenten voor financiële ondersteuning voor het aanpakken van een winkelgebied. Vijf hiervan voldeden op onderdelen niet voldoende aan de voorwaarde van de regeling. Deze gemeenten kunnen, als ze dat willen, een verbeterd projectsvoorstel indienen. De gemeenten die het wel zijn geworden zijn Alkmaar, Bunschoten, Den Helder, Hardenberg, Heerlen, Hengelo, Het Hogeland, Hilversum, Oldambt, Roosendaal en Sittard-Geleen.

Er zullen nog drie rondes volgen. De twee ronde waar gemeenten hun projectplan kunnen voorleggen gaat open op 14 november en sluit op 5 december. Voor alle vier de periodes is 100 miljoen euro uitgetrokken.

impuls winkelgebieden