Emerce Fashion 2019: ‘Bereid je voor op de interface die we nog niet kennen’

Omnichannel, multichannel, social commerce, virtual reality, voice; allemaal woorden die naar voren kwamen tijdens Emerce Fashion 2019 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Dat data en de online ervaring steeds belangrijker worden is evident als gekeken wordt naar de onderwerpen van alle talks van de dag. Retail verandert en als merk, bedrijf en winkelier moet je daar op voorbereiden. “De interface, de manier waarop mensen in contact zijn met je merk, zal blijven veranderen. Zorg dat je het verhaal zo goed op orde hebt dat je per kanaal de customer journey daar op aan kan passen,” zo luidt het advies van Jons Janssens, CCO van Ace&Tate.

“De uitdaging is om een naadloze ervaring aan te bieden over diverse kanalen,” aldus Janssens. “Omnichannel en multichannel zijn namelijk niet hetzelfde. Je kunt op diverse kanalen verkopen (multichannel), maar bij omnichannel vult het elkaar aan.” Op dit moment zijn de populairste manieren om met een merk interactie te hebben via de web store en via de retail, zo geeft Janssens aan in het geval van Ace&Tate. Ook zijn chat (denk aan een service zoals WeChat), voice (zoals Google Home en Alexa) en Virtual Reality interfaces waar Ace&Tate over nadenkt. “Want hoe klinkt jouw merk? Of op welke manier zal de customer journey verlopen via virtual reality?”

Ondanks dat Janssens het veel heeft over digitale aspecten, is hij zeker dat de fysieke retail blijft bestaan. “Ik geloof niet dat de toekomst alleen pure players heeft. Niet voor niets gaan veel bedrijven van online naar offline.” Elke interface heeft zijn voordeel, zo blijkt uit de presentatie. Als merk en bedrijf is het daarom van belang na te denken over hoe jouw merk vertaald wordt naar diverse interfaces, ook diegene die op dit moment nog niet mainstream zijn.

Beeld: Unsplash

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN