• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Fabienne Chapot met winkels naar buitenland

Fabienne Chapot met winkels naar buitenland

Door Caitlyn Terra

16 jan. 2018

Retail

Fabienne Chapot gaat dit jaar voor het eerst de Nederlandse grens over met de eigen winkels. De eerste buitenlandse vestiging van het merk zal dit jaar openen in Antwerpen, zo vertelt oprichter Fabienne Chapot tegen FashionUnited.

“We gaan dit jaar de eigen retail uitbreiden. Antwerpen wordt de eerste winkel in België, maar ook de eerste winkel in het buitenland.” Chapot meldt dat daar in 2019 ook andere landen bij zullen komen. Op dit moment is het merk door middel van groothandel al aanwezig in Nederland, België, Groot-Brittannië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. “We merken dat het internationaal ontzettend aanslaat, en dat we iets goeds hebben,” aldus Chapot. “We zijn echt stappen aan het maken.”

Alle nieuwe winkels zullen volgens het nieuwe retailconcept van het merk ingericht worden. “We introduceren begin dit jaar een nieuw concept onder andere in onze winkel in de Negen Straatjes.” Ook voegt het merk dit jaar nieuwe shop-in-shops in de Bijenkorf toe. Het merk zal naast Amsterdam ook te verkrijgen zijn in de filialen in Rotterdam, Eindhoven en Utrecht.

Fabienne Chapot opent winkel in Antwerpen

Naast de focus op het buitenland, wat volgens Chapot altijd al het doel is geweest sinds de naamsverandering enkele jaren terug, wordt dit najaar ook homewear geïntroduceerd. “We hebben nu al tablewear, maar het wordt veel meer. De prints zullen niet exact hetzelfde zijn als die in de kledingcollecties, maar het zal wel een geheel vormen.”

Fabienne Chapot presenteerde afgelopen week de winter 2018 collectie in Amsterdam. “We merkten dat het internationaal werd opgepakt, dus wilde we [mede daarom] de collecties nog meer verdiepen. We hebben nu ook voor het eerst winterjassen toegevoegd, waardoor het geheel veel gelaagder wordt.” Vier seizoenen geleden introduceerde Fabienne Chapot voor het eerst een kledingcollectie. Het merk, dat lange tijd bekend is geweest als Fab., werd vooral bekend vanwege de kleurrijke accessoires met prints. Prints zijn de rode draad in de collecties van het merk.

Beeld: Fabienne Chapot Winter 2018 / Team Peter Stigter