• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Façon Jacmin opent eerste studio in Antwerpen

Façon Jacmin opent eerste studio in Antwerpen

Door Christin Ho

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail |REPORTAGE

Antwerpen - Het gaat snel voor de tweelingzussen Alexandra en Ségolène Jacmin van het Belgische denimmerk Façon Jacmin. Na de mobiele boetiek, de opening van een showroom/kantoor in Sint-Gillis en een Belgian Fashion Award volgt de opening van een studio in Antwerpen.

Multifunctionele studio

De studio in de Kammenstraat telt drie verdiepingen en zet de waarden van Façon Jacmin in de verf: authenticiteit, duurzaamheid, creativiteit, kwaliteit, vakmanschap en recycling. “Met de studio willen we dichter bij ons cliënteel staan. Naast de winkelruimte op de gelijkvloers bevindt zich op de eerste verdieping een denim lab met een authentieke denim naaimachine waarmee we kunnen experimenteren en creëren”, vertelt Alexandra tijdens de opening. “Het ontwerpen gebeurt niet alleen door Alexandra, we nodigen ook nieuwsgierigen uit om aan de slag te gaan met ongebruikte en ingezamelde denimonderdelen in onze workshops. Naast de denim lab in de studio bevindt zich op de tweede verdieping ook een gezellige ruimte voor events, zoals een exclusieve preview van nieuwe capsulecollecties”, vult Ségolène aan.

De keuze voor Antwerpen is vanzelfsprekend. De zussen hebben een goede band met het Antwerpse cliënteel dankzij hun persoonlijke aanpak met een winkelbusje waarmee ze tweemaandelijks in de Nationalestraat stonden voor de verkoop van hun collecties: “Met de studio bieden we het cliënteel meer comfort aan in een leuke setting in de meest dynamische straat van Antwerpen.”

Japanse indigo

De denims van Façon Jacmin komen voornamelijk uit Japan, waar ze worden geverfd met natuurlijke indigo. Zo creëren ze een boeiende waaier aan tinten blauw. De Japanse weverijen zijn uitgerust met vooruitstrevende waterzuiveringssystemen die 99,9 procent filteren en recycleren, zonder dat er kleurstoffen in de oceaan terechtkomen.

De finishing touch gebeurt door gespecialiseerde vakmensen in Europa. Dit laat Façon Jacmin toe om ethisch te produceren voor haar collecties.

Naast de basiscollectie wordt om de zes maanden een drietal artisanale stuks gelanceerd, al dan niet in samenwerking met creatievelingen uit andere sectoren: “Voor de opening van de studio zetten we onze nieuwe denim shirt, die we samen hebben ontworpen met de Franse chef Isabelle Arpin, in de verf omdat we graag kruisbestuiving tussen verschillende disciplines stimuleren en willen aantonen dat denim zondanig wordt ontworpen dat ze zich aanpast aan het dagelijkse leven en behoeften van moderne vrouwen.”

Over Façon Jacmin

Façon Jacmin is gegroeid uit de passie van Alexandra en Ségolène Jacmin voor denim. Alexandra Jacmin studeerde af als modeontwerpster aan La Cambre Brussel en leerde de knepen van het vak bij Maison Martin Margiela en Jean Paul Gaultier. Haar tweelingzus Ségolène is burgerlijk ingenieur van opleiding en met haar achtergrond in strategische consultancy verzorgt ze de business kant van het label.

Façon Jacmin is momenteel verkrijgbaar in de studio met winkelruimte in Antwerpen, op afspraak in de showroom in Sint-Gillis en in zeven boetieken verspreid in Parijs, Amsterdam, Tokio, Italië en Bourdeaux.

Foto’s: Façon Jacmin Credit Sarah Van Praag Fotography

Alexandra en Ségolène Jacmin
Façon Jacmin