Fendi opent eerste Nederlandse winkel in P.C. Hooftstraat

Luxemerk Fendi komt naar Nederland. Het Italiaanse modehuis opent een flagshipstore in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Dat heeft vastgoedspecialist B&O retail, die handelt namens de eigenaar van het pand, bekendgemaakt middels een persbericht.

De winkel zal bestaan uit twee verdiepingen met een gezamenlijke winkelruimte van 230 vierkante meter. Het interieur wordt verzorgd door het Milanese designbureau Dimore Studio, dat wereldwijd retaillocaties ontwerpt voor merken als Hermès, Maison Kitsuné en Sonia Rykiel.

Fendi opent eerste winkel in Nederland

De vestiging van Fendi komt in het voormalige pand van de Britse retailer Karen Millen. De opening staat gepland voor medio 2018.

Fendi is het volgende gerenommeerde modehuis dat op korte termijn haar debuut maakt in Nederland’s bekendste luxe winkelstraat. Eerder werd bekend dat ook Isabel Marant binnenkort een eerste vestiging opent in de P.C.. De winkel van het Franse label opent in het pand waarin jarenlang McGregor huisde.

Fendi begon in 1925 als kleine leerboetiek in Rome en groeide in de loop der jaren uit tot één van de grotere luxe modehuizen wereldwijd. Het merk is voor 90 procent in handen van LVMH, daar waar de familie Fendi nog altijd een minderheidsbelang heeft. Fendi heeft wereldwijd ruim tweehonderd boetieks. In Nederland wordt het merk reeds aangeboden door de Bijenkorf en Shoebaloo. In België is Fendi onder andere verkrijgbaar bij Verso in Antwerpen en Luisa in Brussel.

Foto: Fendi Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN