• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Flagshipstore Forever 21 in Amsterdam sluit’

‘Flagshipstore Forever 21 in Amsterdam sluit’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De flagshipstore van Forever 21 gaat sluiten, zo meldt general manager Benjamin Colin op LinkedIn. De reorganisatie bij het bedrijf zal meer dan honderd werknemers hun baan kosten, aldus de manager.

Iets minder dan vier jaar geleden opende de Amerikaanse keten haar deuren aan de Kalverstraat. Al enige tijd kwamen berichten uit verschillende hoeken over de sluiting van de winkel. Vanuit Forever 21 en vastgoed eigenaar Vastned werd niet gereageerd op vragen van FashionUnited over de eventuele sluiting en de plannen met het pand. Colin spreekt nu op LinkedIn over de sluiting. Enkele medewerkers hebben volgens de manager al een nieuwe baan gevonden, maar Colin ‘is vastbesloten voor iedereen een nieuwe baan te vinden voor de winkel dicht gaat’.

In 2014 opende Forever 21 de eerste Nederlandse winkel. De Amsterdamse vestiging van het merk betreft een winkeloppervlak van 4500 vierkante meter. In 2015 meldde Forever 21 nog op zoek te zijn naar meer panden in Nederland in de Randstad. Niet veel later opende ook een vestiging in Rotterdam. Halverwege 2016 trok Forever 21 zich terug uit België, door de sluiting van de vestiging in Antwerpen vanwege hoge huurprijzen. Rond deze tijd werd ook bericht door The Telegraph dat het merk de aanwezigheid in de Britse markt wilde herzien. In de markt zou gekeken worden naar het verkleinen van het aantal winkelmeters.

Advertorial comment: Vanaf donderdag zijn alle items in de winkel aan de Kalverstraat afgeprijsd tot 80 procent. Recruiters op zoek naar werknemers kunnen contact opnemen met Benjamin Colin via LinkedIn, zo meldt de general manager van de Forever-21 winkel.

Beeld: FashionUnited

Forever 21