• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Forever 21-pand aan de Kalverstraat krijgt nieuwe huurder

Forever 21-pand aan de Kalverstraat krijgt nieuwe huurder

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Er heeft zich een nieuwe huurder gemeld voor het huidige Forever 21-pand aan de Kalverstraat. Dat heeft Vastned aan FashionUnited bevestigd. Vorige week werd bekend dat de flagshipstore van de Amerikaanse keten gaat sluiten. De reorganisatie zal meer dan honderd werknemers hun baan kosten.

Het vertrek duidt niet op financiële problemen maar past bij een nieuwe strategie van het bedrijf, zegt general manager Benjamin Colin tegen Het Parool. Op LinkedIn schreef de manager dat hij zich in zal zetten om voor alle honderd medewerkers die nu in de winkel aan de Kalverstraat werkzaam zijn een nieuwe baan te vinden.

In 2014 opende Forever 21 de eerste Nederlandse winkel. De Amsterdamse vestiging van het merk betreft een winkeloppervlak van 4500 vierkante meter. In 2015 meldde Forever 21 nog op zoek te zijn naar meer panden in Nederland in de Randstad. Niet veel later opende ook een vestiging in Rotterdam. Halverwege 2016 trok Forever 21 zich terug uit België, door de sluiting van de vestiging in Antwerpen vanwege hoge huurprijzen. Rond deze tijd werd ook bericht door The Telegraph dat het merk de aanwezigheid in de Britse markt wilde herzien. In de markt zou gekeken worden naar het verkleinen van het aantal winkelmeters.

Het pand aan de Kalverstraat werd in 2015 voor 108 miljoen aangekocht door Vastned. De huur van het pand zou volgens Vastgoedjournaal rond de 3 miljoen euro liggen. De nieuwe huurder wordt midden februari door Vastned bekendgemaakt.

Lees ook:Flagshipstore Forever 21 sluit

Beeld: FashionUnited

Flagshipstore
Forever 21
Kalverstraat
winkelsluiting