• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Franse merk Sézane waagt sprong naar VS

Franse merk Sézane waagt sprong naar VS

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Franse label Sézane opent volgende week een winkel in de hippe wijk Nolita in New York. Het is de eerste buitenlandse winkel voor het merk dat slechts één andere fysieke winkel telt. Sézane is in 2013 namelijk als webshop gelanceerd. Twee jaar later, in 2015, opende Sézane het eerste filiaal in Parijs. De winkel is ingericht als typisch Parijs' appartement. Naast L'appartement opereert Sézane in Parijs inmiddels een shop-in-shop bij het iconische warenhuis Le Bon Marché. Het merk heeft ook een centraal punt voor afhalen en retourneren: La Conciergerie en een café: La Librairie. En het werkt, want met hetzelfde retailconcept gaat Sézane nu in de Verenigde Staten van start.

Bij Sézanes 'L'appartement' in New York zijn straks de eigen modecollectie en accessoires van het merk te koop. Online bestelling kunnen er worden opgehaald en geretourneerd. Daarnaast is er een café waar bezoekers gratis koffie kunnen drinken en een corner met verse bloemen van Flower Girl NYC. Ook zullen in de winkel regelmatig workshops worden georganiseerd.

Sézane is in 2013 gelanceerd door creatief directeur Morgane Sézalory, de vrouw achter Les Composantes, een online platform voor vintage objecten. De site, die in 2008 van start ging, werd razensnel populair onder vrouwen in Parijs en in Frankrijk. Aangemoedigd door haar klanten en fans ontwikkelde Sézalory het eigen kledingmerk Sézane, de naam is een samentrekking van haar achter- en haar voornaam.

Sézane opereert in het hogere middensegment en biedt een overzichtelijke totaalcollectie waarbij verschillende items met nummers worden aangeduid: zo bestaat de collectie tops nu bijvoorbeeld uit vier items: een kanten bloes, een gestreepte top met rugdetail, en twee overhemden, een van zijde en een van katoen. Sézane heeft ook een eigen denimcollectie, schoenen en tassen in het assortiment.

Foto's: Het eerste L'appartement van Sézane in Parijs

SEZANE