• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Galeria Kaufhof schrapt 2600 banen

Galeria Kaufhof schrapt 2600 banen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Galeria Kaufhof is in zijn huidige vorm niet levensvatbaar, zo zegt Stephan Fanderl, de managing director van de nieuwe joint venture tussen de europese tak van Hudson’s Bay en Signa’s Karstadt. Om verandering in de situatie van Kaufhof te brengen worden 2600 banen geschrapt, zo kondigt het bedrijf aan.

De hoofdkantoren van Kaufhof en Karstadt worden verenigd in het huidige hoofdkantoor van Karstadt in Essen. De verhuizing zou miljoenen besparen en ongeveer duizend voltijdbanen kosten. Het schrappen van filialen wordt uitgesloten, maar de herziening van het personeelsbestand zou moeten zorgen voor een besparing van nog eens 1600 banen.

Onder de nieuwe joint venture worden de vestigingen van Kaufhof en Karstadt aangestuurd door verkoopdirecteur Thomas Wankle en daarbij gestroomlijnd. De vestigingen van Saks OFF 5th, ook onderdeel van de fusie, moeten uiteindelijk samengaan met Look&Viel in Duitsland. Ook wordt gekeken of de filialen van Saks OFF 5th gebruikt kunnen worden voor vestigingen gespecialiseerd in sport.

Wat de herziening van de strategie in Duitsland betekent voor de Nederlandse en Belgische tak van de joint venture, Hudson’s Bay, Saks OFF 5th en Galeria Inno, is nog onduidelijk. Galeria Inno kondigde eerder al aan de webshop te sluiten eind januari op basis van een besluit vanuit de joint venture.

Galeria Kaufhof