Vijf mensen verloren hun baan doordat conceptstore Hutspot van de gemeente Amsterdam de koffiehoek moest sluiten. De VVD en PvdA hebben het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders echter gevraagd nog eens naar de zaak te kijken. De politieke partijen zijn bang dat het startende ondernemers van conceptstores onnodig moeilijk wordt gemaakt, door het huidige beleid.

De gemeente stak een stokje voor de horeca-afdeling van Hutspot. Een gewone winkel mag namelijk 20 procent van de oppervlakte voor horeca gebruiken, tot maximaal 20 vierkante meter.

In september sloot Hutspot de koffiehoek in het filiaal aan de Rozengracht. Ook voor de winkel in de Van Woustraat dreigt een sluiting. Mede-oprichter Pieter Jongens zegt tegen het Parool dat het voorbestaan van de conceptstores niet afhangt van de horeca.

Eten speelt een steeds grotere rol in de modewereld. Modewinkels met een koffiehoek, kleding gebaseerd op een gerecht, of andersom, recepten gebaseerd op mode: het is allemaal even hip. Begin dit jaar zei Sarah van Rij, store-manager Hutspot tegen FashionUnited dat horeca zorgt voor een langere verblijfsduur in de winkels. “Qua omzet zal het niet veel uitmaken of we kiezen voor een café of nog meer kleding. In het café komen mensen steeds vaker om bijvoorbeeld te werken of te vergaderen. Natuurlijk zouden we nog meer kleding kunnen ophangen, maar wij hebben er nooit over nagedacht of dat meer omzet zou opleveren. Hutspot wil een compleet concept bieden.”

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN