Groen licht voor outletcentrum Zevenaar

Fashion Outlet Zevenaar (FOZ) mag definitief worden gerealiseerd. Dat heeft de gemeenteraad van het Gelderse Zevenaar woensdag besloten. Zowel het stedenbouwkundig- als beeldkwaliteitsplan werden goedgekeurd, zo schrijft De Gelderlander.

Daarmee wordt begonnen met de realisatie van het nieuwe winkelgebied, dat een oppervlakte van zo’n 15.000 vierkante meter krijgt en jaarlijks een miljoen bezoekers moet trekken. Twee jaar geleden waren zowel de provincie Gelderland als Inretail nog tegen de komst van het outletcentrum, omdat de ontwikkeling van binnensteden belangrijker zou zijn. Nu stemde alleen de SP tegen de plannen.

De gemeente, projectontwikkelaar Stable International en bouwbedrijf VolkerWessels ondertekenen op 11 mei de koopovereenkomst. Daarbij wordt ook een convenant getekend, waarin de Zevenaarse ondernemersverenigingen AOZ en Lindus en het Regionaal Bureau voor Toerisme afspraken hebben gemaakt over de vraag hoe de komst van het outletcentrum een positief effect kan hebben op het centrum van Zevenaar en de regio.

Stable International, dat de plannen voor FOZ in de zomer van 2014 onthulde, verklaarde eerder dat het nieuwe outletcentrum het goed zou kunnen doen vanwege een goede bereikbaarheid. De ontwikkelaar hoopt met name Duitse bezoekers te kunnen trekken, omdat de Nederlandse outletmarkt volgens topman Kees Woltering echt vol zou zijn, zo vertelde hij tegenover Retailtrends. Naar verwachting opent de outlet in 2021 haar deuren.

Onlangs werd ook voor een groot deel ingestemd met de plannen voor de komst van de Holland Outlet Mall, een outletcentrum in Zoetermeer. Het winkelcentrum wordt een stuk groter dan het FOZ en moet tegenwicht bieden aan de Mall of the Netherlands die wordt gebouwd in Leidschendam.

Bekijk de huidige en toekomstige outletcentra in Nederland op de kaart. Klik op een icoon om meer informatie over het outletcentrum te ontdekken.

Beeld: Stable International