H&M maakte onlangs al bekend meer winkels te sluiten en minder te openen. Investeerder Skandia, een van de grotere aandeelhouders van de Zweedse ketens, is van mening dat winkels in ‘volwassen markten’ moeten sluiten. Skandia heeft het afgelopen jaar een groot deel van de aandelen in het bedrijf van de hand gedaan.

H&M zou volgens Skandia de prioriteiten verkeerd hebben en ondermaats presteren, aldus portfoliomanager Erik Sjöström tegen Bloomberg. “Ze moeten zoveel doen, ik denk niet dat ze dit snel kunnen oplossen.” De aandeelprijs van H&M stond afgelopen maandag op het laagste punt sinds maart 2009. Volgens Sjöström moet de Zweedse keten winst kiezen boven groei, de productmix en het prijsniveau verbeteren, voorraden afbouwen en een beter plan ontwikkelen om online concurrentie het hoofd te kunnen bieden.

Afgelopen kwartaal zag H&M de omzet met 4 procent afnemen. H&M liet in de voorlopige resultaten over 2017 weten in te spelen op de veranderende industrie door fysieke en digitale winkels verder te integreren. Er wordt eveneens gesproken over de optimalisatie van het winkelportfolio.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN