• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • H&M gaat bestellingen bezorgen met fietskoeriers

H&M gaat bestellingen bezorgen met fietskoeriers

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

H&M gaat in Nederland bestellingen bezorgen met fietskoeriers. De keuze is aan de klant om te kiezen voor een ‘groenere bezorgoptie’. Nederland is het eerste land waar deze optie wordt aangeboden, aldus het persbericht.

H&M werkt samen met Fietskoerier.nl, dat in meer dan dertig steden in Nederland bezorgt. De koeriers bezorgen tussen 18.00 en 22.00 uur zodat de kans het grootst is dat klanten thuis zijn om de bestelling in ontvangst te nemen. De bezorgoptie is mogelijk voor klanten die kiezen voor een levering de volgende dag. De prijs voor de bezorging via fietskoerier is hetzelfde als de reguliere levering op de volgende dag. De bestellingen worden met auto’s die rijden op groen gas van het distributiecentrum van H&M naar de fietskoeriers gebracht zodat de bestelling met minimale CO2-uitstoot wordt volbracht, aldus het persbericht.

“We zijn blij dat we onze klanten nu de mogelijkheid bieden om voor een ‘green delivery’ te kiezen. Duurzaamheid is een essentieel onderdeel binnen H&M en het bezorgen per fietskoerier past daar naadloos in. En waar zouden we deze service nu beter kunnen lanceren dan ‘fietsland’ Nederland?” aldus country manager H&M Nederland Susan Krau in het bericht.

Het introduceren van fietskoeriers past in de ambitie van H&M om tegen 2040 klimaatpositief te zijn. Transport is namelijk een belangrijk aandachtspunt om deze doelstelling te halen.

Beeld: Via H&M

Bezorging
bezorgopties
fietskoerier
H&M