• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Haussmann en Marks & Spencer krijgen metro-uitgang

Haussmann en Marks & Spencer krijgen metro-uitgang

Door Floor Gijsbertse

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Warenhuizen Haussmann en Marks & Spencer krijgen met de komst van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn een eigen uitgang. Reizigers kunnen via de uitgang van de nieuwe metrohalte Rokin rechtstreeks naar de twee warenhuizen lopen, meldt RetailNews.

Het nieuwe pand van Marks & Spencer is nog in aanbouw. Hetzelfde geldt voor het gloednieuwe luxewarenhuis Haussmann, dat pas in de tweede helft van 2016 opent. Rond die tijd zal de nieuwe metro-uitgang nog niet gerealiseerd zijn. “We gaan het tunneltje in de eerste helft van 2016 bouwen, maar de doorbraak wordt pas na opening van de Noord/Zuidlijn gerealiseerd,” vertelt Mark van Ginkel, projectontwikkelaar van Ivy Group aan de informatiewebsite van de nieuwe metrolijn.

De twee warenhuizen liggen op tien meter lopen van de nieuwe metrohalte Rokin. Reizigers kunnen straks door een kleine metrohal via een roltrap of trap richting de warenhuizen lopen, dit wordt op een bord aangegeven. Het idee voor deze winkelvriendelijke metrohalte is bedacht door het Britse warenhuis Marks & Spencer, dit komt volgens Van Ginkel door de roots en ervaring van het warenhuis. “Zij hebben veel internationale ervaring in het buitenland, daar komt een directe toegang vanuit de metrostations vaker voor.”

Bij de ingang van de warenhuizen –via de metro-uitgang- kom je bij Marks & Spencer in de foodhall terecht, dat zich in de kelder van het pand bevindt. Bij Haussmann loopt de reiziger rechtstreeks naar de cosmetica-afdeling.

Begin mei 2015 werd bekend dat het warenhuis de Bijenkorf concurrentie krijgt van een nieuw luxe warenhuis: Haussmann. Het warenhuis komt op de plek van het oude, gesloopte Fortispand (naast NRC). De directeur van het warenhuis Frans van der Kraan kondigde eerder dit jaar in het NRC Handelsblad aan dat er ongeveer 150 tot 170 mensen gaan werken in het warenhuis.

Het is voor het eerst dat een warenhuis in Amsterdam, in dit geval twee, een eigen metro-uitgang krijgt.

Haussmann
Marks & Spencer