• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Nieuw Nederlands warenhuis in Amsterdam: Haussmann

Nieuw Nederlands warenhuis in Amsterdam: Haussmann

Door Yasmine Esser

11 mei 2015

Retail

Maison de Bonneterie kon het hoofd niet boven water houden, de Bijenkorf heeft vestigingen gesloten, Metz & Co bestaat niet meer en V&D kwakkelt voort, maar dat heeft het geloof in warenhuizen bij Nederlandse investeerders nog niet aangetast. Een groep ondernemers en investeerders heeft namelijk besloten de krachten te bundelen en een nieuw warenhuis te ontwikkelen in Amsterdam. In de tweede helft van volgend jaar zal Haussmann de deuren openen.

Het gaat om een 'boetiek warenhuis'. Volgens de investeerders is er namelijk grote vraag naar een winkelformule met een hoogwaardig aanbod. In een persbericht laten de initiatiefnemers weten marktonderzoek te hebben gedaan. Daaruit bleek dat het luxe aanbod in Nederland en Amsterdam in het bijzonder ruim onder dat van andere Europese steden ligt.

Haussmann moet luxe warenhuis worden

"De missie van Haussmann is om de warenhuiswinkelformule te herdefiniëren, door het ontwikkelen van een nieuwe standaard op het gebied van 'good living' en 'taste'," zegt Frans van der Kraan, medeoprichter en CEO van het boetiek warenhuis in het persbericht. Volgens Van der Kraan gaat Haussmann veel verder dan wat huidige, conventionele warenhuizen nu doen. Dat moet gebeuren door een combinatie van kwalitatief zeer hoogwaardige producten in de food en non-food, innovatieve serviceconcepten en het gebruik van de nieuwste technologie.

Wat dat allemaal concreet betekent? Consumenten kunnen in Haussmann in de toekomst shoppen op de mode- en leisure afdelingen, een bezoek brengen aan de versmarkt, naar het beauty & beyond center, of het ‘fine dining’ restaurant bezoeken op de bovenste etage met panoramisch uitzicht over Amsterdam.

Geen Harvey Nichols, wel Haussmann in Amsterdam

Het nieuwe Nederlandse warenhuis zal zich vestigen aan het Rokin in Amsterdam, op de locatie waar ook Marks & Spencer een winkel opent. In 2013 deden geruchten de ronde over de komst van Harvey Nichols, maar dat lijkt nu niet meer door te gaan.

Haussmann zal 7000 vierkante meter groot worden. Rijnboutt Architecten heeft voor het warenhuis een pand ontworpen van zeven verdiepingen.