• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hema breidt verder uit: nieuwe winkelopeningen in Wenen

Hema breidt verder uit: nieuwe winkelopeningen in Wenen

Door Arjan Ranjbar

4 dec 2017

Retail

Hema opent in het voorjaar van 2018 twee winkels in Oostenrijk. De winkels worden geopend in Wenen en in de loop van datzelfde jaar volgen er meer nieuwe filialen, zo laat het Nederlandse bedrijf vandaag weten in een persbericht.

Hema zegt dat, na het succes van haar winkels in Frankfurt en Keulen, de Oostenrijkse hoofdstad een ‘logische volgende stap’ is in haar internationale expansie. In eerste instantie ligt de focus op Wenen, maar er wordt al gekeken naar de mogelijkheden in andere grote steden in Oostenrijk.

Hema steekt haar internationale ambities niet onder stoelen of banken: voor 2018 hoopt het nog eens 35 winkels in het buitenland te openen. Recentelijk opende het een flagshipstore op Tottenham Court, aan het einde van Oxford Street in Londen. Ook de winkels in Frankfurt en Keulen blijken een succes: begin volgend jaar opent Hema nog een aantal winkels in Duitse steden, waaronder in Stuttgart. In Spanje en het Verenigd Koninkrijk is Hema al aanwezig in Barcelona, Madrid en Londen: ook hier wordt inmiddels gekeken naar mogelijke uitbreiding naar andere steden.

Beeld: Hema website

HEMA