• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hema en Albert Heijn openen samen twee pilotwinkels

Hema en Albert Heijn openen samen twee pilotwinkels

Door Caitlyn Terra

12 feb 2019

Retail

Hema en Albert Heijn slaan de handen ineen. De twee ketens openen gezamenlijk twee pilotwinkels dit jaar waar klanten zowel hun Hema- als Albert Heijn-boodschappen kunnen doen, zo melden de bedrijven in een persbericht.

In twee stedelijke winkels van Hema zal Albert Heijn het volledige assortiment verse en houdbare producten aanbieden. “Ik kijk ernaar uit om de komende maanden verder invulling te geven aan onze pilot, om deze later dit jaar te lanceren,” aldus CEO van Hema, Tjeerd Jegen, in het persbericht. “De groeistrategie van hema willen we ook in Nederland verder ontwikkelen met slimme, innovatieve concepten en partnerships. Ik ben ervan overtuigd dat we voor onze klanten hiermee het leven leuker, makkelijker en beter maken.” Hema maakte eerder al de ambitie bekend om strategische partnerschappen aan te gaan, zowel in het binnen- als buitenland. De samenwerking met de Albert Heijn is nu de eerste die wordt aangekondigd. De locaties van de winkels zijn nog niet bekend, deze worden op het moment nog onderzocht. De details van de winkels worden de komende maanden verder uitgewerkt.

”Albert Heijn is blij dat we deze pilot kunnen aankondigen. Twee geliefde Nederlandse merken die op één locatie gaan samenwerken en beiden zo dichter bij hun klanten komen te staan,” aldus Albert Heijn CEO, Marit van Egmond, in het persbericht. “De tijd van klanten wordt schaarser en gemak wordt steeds belangrijker. Daarom zet Albert Heijn steeds meer in op winkels in binnensteden met invulling die specifiek voor die doelgroep is, zoals Allerhande Kookt, top to go en zelfscan. Ik kan niet wachten om later dit jaar deze pilotwinkels te openen, maar eerst is er nog werk aan de winkel.”

Hema meldt eveneens in het persbericht dat het bezig is de nieuwe strategische plannen vorm te geven en dat deze in het voorjaar worden gepresenteerd.

Beeld: Hema perswebsite

Albert Heijn
HEMA