Hema en Franprix bouwen samenwerking uit

Hema krijgt deze week in nog eens 44 winkels van de Franse supermarktketen Franprix eigen schapruimte, zo meldt Hema in een persbericht. Daarmee komt het totaal aantal Franprix-winkels waarin Hema-producten worden verkocht op 59.

De samenwerking tussen Hema en Franprix ging afgelopen september van start. In 15 Franprix-winkels kwam toen een selectie van circa 250 Hema-producten te liggen, variërend van keukengerei tot kleding en kaarsen tot kantoorartikelen. Hema-producten zijn volgens het bedrijf populair in Frankrijk, waar Hema al enkele jaren eigen winkels heeft. De samenwerking met Franprix, dat een sterk winkelnetwerk heeft in Frankrijk, maakt deel uit van de strategie van Hema om internationaal te groeien en van Hema een zelfstandig merk te maken.

Hema is positief over de eerste resultaten. Tjeerd Jegen, CEO van Hema: “We zijn erg tevreden over de samenwerking met Franprix. Naast de extra omzet die we via onze schappen in de supermarkten behalen, zien we ook een extra toeloop aan klanten in onze vestigingen die in de buurt zitten van een Franprix-winkel met een Hema schap. Onze samenwerking zorgt er namelijk voor dat steeds meer Franse consumenten kennismaken met Hema.”

Het persbericht vermeldt dat in 2020 naar verwachting in enkele honderden andere Franprix-winkels een Hema-hoek zal worden ingericht. Ook heeft Hema recentelijk partnerschappen met andere internationale supermarktketens beklonken, zoals Jumbo in Nederland en België en Walmart in de Verenigde Staten en Canada. De Nederlandse winkelketen heeft op dit moment eigen winkels in elf landen wereldwijd.

Foto: Hema Nederland

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN