• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Het Duitse beautymerk Babor opent in Amsterdamse modewinkel Laundry Industry

Het Duitse beautymerk Babor opent in Amsterdamse modewinkel Laundry Industry

Door Weixin Zha

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Duitse beautymerk Babor opent 26 september zijn eerste winkel in Nederland. En wel op een bijzondere manier: Babor deelt de ruimte met Laundry Industry. Het bedrijf neemt intrek in het pand waar de winkel van het Amsterdamse modelabel is gevestigd. Het is de eerste samenwerking die Babor op deze manier met een kledingmerk heeft.

Babor trekt met zijn professionele cosmeticaproducten, klassiekers voor het gezicht, zoals ampullen met geconcentreerde werkzame stoffen en de Hy-Öl reinigingsolie, in bij Laundry Industry aan de Sint Luciënsteeg 18, midden in het centrum van Amsterdam. De verzorgingsproducten krijgen een plaats op twee etages tussen de minimalistische urban collecties van het premium modemerk, met ruimte om te testen. Op de bovenste etage komen ook drie kamers voor schoonheidsbehandelingen.

De opening van de zaak in Amsterdam is er een in een serie van vijf nieuwe locaties van Berlijn tot Stockholm. Op die manier wil het familiebedrijf uit Aken de consument – vooral voor jongere klanten, vrouwen die niet meer naar de schoonheidsspecialiste gaan - kennis laten maken met het merk.

“Uitproberen, testen, ruiken, vastpakken, textuur voelen, resultaten zien – daar gaat het over”, zei Andreas Wolf, Director Business Development bij Dr Babor GmbH & Co. KG, dinsdag op de winkelvloer van Laundry Industry. “De onderwerpen beauty en fashion zijn nauw aan elkaar verwant, het gaat over schoonheid en emotie. Daarom was het logisch om met een modebedrijf samen te gaan werken in een conceptstore.”

Beeld: Preview Barbor winkel Frankfurt

Het bedrijf, dat in 1956 werd opgericht, is de afgelopen jaren voortdurend gegroeid en heeft in het vorige boekjaar 170 miljoen euro omgezet. Babor is in meer dan 70 landen actief via schoonheidsinstituten en wellnessgebieden in hotels. Bovendien heeft het bedrijf een eigen webshop en winkels in Hamburg en Aken.

Van onze Duitse correspondent in Amsterdam. Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.de.

Foto: Babor

Babor
Laundry Industry