• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Hudson’s Bay sluit eind van het jaar zijn deuren in Nederland’

‘Hudson’s Bay sluit eind van het jaar zijn deuren in Nederland’

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Hudson’s Bay stopt 31 december 2019 in Nederland. Dat blijkt uit documenten in het bezit van Het Financieele Dagblad (FD), zo publiceert de krant zaterdagochtend.

In een brief namens Hudson’s Bay Company (HBC), de eigenaar van de Nederlandse winkels staat volgens het FD: ‘Vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders in HBC besloten de verdere financiering in HBC te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019. Dit betekent dat HBC een collectief ontslag zal gaan voorbereiden in verband met het beëindigen van de arbeidsovereenkomsten van alle medewerkers van HBC.' Aan wie de brief is gericht, wordt niet door de krant gemeld.

Het FD meldt dat in de documenten staat dat "het voorgenomen collectief ontslag nog niet bekend is gemaakt bij onze medewerkers en/of derden".

Vakbonden CNV en De Unie bevestigen het einde van het Nederlandse avontuur in de landelijke media, maar Hudson’s Bay ontkent tegenover de NOS dat er een definitief besluit is genomen en zegt dat er nog onderhandelingen "met stakeholders" lopen. Tegenover het FD was het bedrijf niet bereikbaar voor commentaar.

Hudson’s Bay heeft 1424 medewerkers, werkzaam op het Nederlandse hoofdkantoor en in de vijftien winkels in onder andere Amsterdam en Utrecht.

'Hudson's Bay vertrekt uit Nederland'

CNV zegt ‘zeer recent’ geïnformeerd te zijn door de directie van Hudson's Bay over een vertrek uit Nederland, zo meldt de bond aan FD.

Vakbondbestuurder Jacqueline Twerda meldt dat er geen sprake is van een faillissement. Tegenover Nu.nl zegt ze: "Het is een bedrijfsbeëindiging, de werkzaamheden worden weer overgeheveld naar andere landen." Hierdoor is er wel ruimte voor een sociaal plan. "Maar het Nederlandse avontuur eindigt dus."

Foto: FashionUnited

Hudson's Bay
Hudson's Bay Company