• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hudson’s Bay vestigt zich in Hoog Catherijne Utrecht

Hudson’s Bay vestigt zich in Hoog Catherijne Utrecht

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Canadese keten Hudson’s Bay vestigt zich definitief in winkelgebied Hoog Catherijne in Utrecht. Dit maakt het Hudson’s Bay Company, het moederbedrijf, bekend via een persbericht. De locatie betreft het voormalige V&D-pand.

Hudson’s Bay neemt de helft van het pand in beslag, wat neer komt op een oppervlakte van ruim 16.000 vierkante meter. In de andere helft komt naar verluidt keten Primark. De verbouwing op deze locatie zal medio 2018 gestart worden, meldt het bedrijf in het persbericht.

Vorig jaar kwam na de geruchten van de vestiging protest vanuit de gemeenteraad van Utrecht. Fracties uit de raad schreven een open brief naar Hudson’s Bay en Primark en riepen daarin de bedrijven op om de mensenrechten van werknemers te respecteren en zich aan de regels van duurzaamheid te houden.

Hudson’s Bay Company heeft aangekondigd 20 locaties te willen openen in Nederland. Op dit moment zijn 17 locaties bevestigd, waarvan 15 voor Hudson’s Bay en twee voor Saks Off 5th. Een deel hiervan betreft voormalig V&D-panden.

Bekijk het op de kaart.

Beeld: Hudson’s Bay

Hudson's Bay