Hunkemöller opent eerste sportwinkel HKMX in Berlijn

Na een testfase van een maand opent Hunkemöller op 29 april de eerste opzichzelfstaande sportwinkel, de ‘HKMX Sportswear Store’, in Berlijn. Het is voor het eerst dat de lingerieketen een speciale winkel voor het eigen sportmerk HKMX opent. Hunkemöller is van plan om HKMX als aparte keten uit te rollen in de komende 5 jaar.

De eerste HKMX-winkel is gevestigd aan de Rosenthalerstrasse 50 in Berlin-Mitte. Hunkemöller’s CEO Philip Mountford: “Na de opening van de HKMX winkel in Berlijn openen we later dit jaar nog 3 eigen winkels, en onze langetermijnvisie is om in de komende 5 jaar 50 winkels te openen.”

Hunkemöller opent eerste sportwinkel HKMX in Berlijn

Hunkemöller wil 50 HKMX-sportwinkels openen in komende 5 jaar

De eerste HKMX-winkel in Berlin-Mitte heeft een winkeloppervlak van 120 vierkante meter. Over de locatiekeuze voor de Berlijnse winkel zei Mountford: “We hebben de Berlijnse Rosenthalerstrasse geselecteerd vanwege zijn unieke merkenmix, die alle belangrijke spelers op sportmode omvat.”

Hunkemöller opent eerste sportwinkel HKMX in Berlijn

In de nieuwe winkel, die is opgezet als concept store, zijn veel moderne features te vinden. De paskamers zijn voorzien van locker doors die de consument het gevoel geeft weer even in de sportschool te staan. De muren zijn voorzien van een kaart van Berlijn en fitness instructies. Hunkemöller heeft een speciale sportbeha muur geïnstalleerd, waar klanten via een klein interactief touch screen de juiste sportbh kunnen vinden, die past bij het level van intensiteit. Klanten kunnen tevens afrekenen bij mobiele betaalpunten.

Hunkemöller opent eerste sportwinkel HKMX in Berlijn

Een aantal features was al eerder te zien in de recent geopende flagshipstore van Hunkemöller in de Amsterdamse Kalverstraat. Zo is de nieuwe HKMX-sportwinkel ook uitgerust met een social media muur met geïntegreerde selfie camera, waarna de selfie ook op de digitale muur verschijnt. Ook Instagram-posts met speciale Hunkemöller-hashtags zijn terug te vinden op de muur. Het design van de winkel in Berlijn is vergelijkbaar met de sportafdeling in Amsterdam; het logo van HKMX wordt met de ‘X’ verbeeld in het ontwerp van het plafond en de houten panelen achter de toonbanken. De bakstenen muren en betonnen vloeren verwijzen naar een urban lifestyle, en de bankjes en ballet barres zijn geïnspireerd op sportzalen.

Hunkemöller opent eerste sportwinkel HKMX in Berlijn

Het winkelconcept is ontworpen door het bureau Storeage, in samenwerking met global retail experience manager Britta Hall. “We hebben de winkel ontworpen voor onze Shero, onze belangrijkste vrouwelijke klant, in gedachten. De stijl van de HKMX-collectie is mode met een focus op design en dat is het winkelconcept ook - maar met een sporty twist en authentieke details. “Onze omnichannel expertise en de social merkpositionering zijn opgenomen in functies als de sociale muur en de mobiele betaalpunten. Een speciale geur en toegewijde muziek creeën een energieke en leuke winkelomgeving.”

Hunkemöller opent eerste sportwinkel HKMX in Berlijn

Hunkemöller ziet veel potentie in sportketen HKMX

“HKMX heeft zich snel ontwikkeld in de laatste 2,5 jaar en heeft een omzet van 20 miljoen euro behaald in 2016. Als onderdeel van ons strategieplan hebben we een groot potentieel gezien en een mogelijkheid om HKMX los te maken van het moedermerk Hunkemöller, om een nieuw stand-alone sport concept te creëren,” zegt Mountford zegt in een statement.

Hunkemöller opent eerste sportwinkel HKMX in Berlijn

Hij vervolgt: “We hebben een groot consumentenonderzoek gehouden, dat duidelijk heeft aangetoond dat onze ‘shero’s’ (de vrouwelijke klant van de keten, red.) en potentiële klanten met een gelijk profiel geloven in het product, de marketing en het nieuwe winkelconcept. De uitkomsten van het onderzoek hebben ons een duidelijk beeld gegeven van de mogelijkheid voor het HKMX merk in de toekomst.”

Hunkemöller opent eerste sportwinkel HKMX in Berlijn

In februari sprak FashionUnited met global retail experience manager Britta Hall over het winkelconcept van de nieuwe flagshipstore in de Kalverstraat in Amsterdam. Bekijk het interactieve beeldverslag hier: Dit is de flagshipstore van Hunkemöller in de Kalverstraat

Meer weten over werken bij Hunkemöller? Klik hier!

Beeld: Hunkemöller

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN