• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hutspot naar Rotterdam en Eindhoven

Hutspot naar Rotterdam en Eindhoven

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

De conceptstore Hutspot doet twee nieuwe steden aan. In november openen de deuren aan de Karel Doormanstraat in Rotterdam, zo heeft Hutspot bekendgemaakt. In maart 2017 komt er ook een vestiging in de stad Eindhoven. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens de Brabantse krant komt deze zaak aan de Nieuwe Emmalsingel, naast boekhandel Van Pierre.

Het concept voor Hutspot werd in 2012 door jeugdvrienden Nick van Aalst, Reinier Bernaert and Pieter Jongens opgestart in de vorm van een pop-up store in de Amsterdamse Van Woustraat. Dat werd een permanent verkooppunt. Hutspot breidde uit met een tweede winkel aan de Rozengracht, een Hutspot Bar in Amsterdam, en een filiaal in Utrecht.

Na de opening in Utrecht, in december 2015, gingen de oprichters op zoek naar extern kapitaal. Aan het Financieel Dagblad liet mede-oprichter Bernaert toen weten investeerders te zoeken voor het eigen Hutspot merk, en meer winkels. Hutspot denkt aan zes winkels in Nederland, daarna wil de conceptstore de grens over.

Hutspot biedt in zijn winkel ruimte aan opkomende ontwerpers en merken. In de winkels van Hutspot worden onder andere kleding, glaswerk, horeca en kunst samengebracht. Hutspot loopt weinig voorraadrisico’s in vergelijking met andere winkels; dat komt omdat zij zelf geen producten inkopen. De ontwerpers en merken betalen een deel van de omzet en een bedrag per vierkante meter.

HUTSPOT