• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hutspot zoekt investeerder om uit te breiden

Hutspot zoekt investeerder om uit te breiden

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De oprichters van Hutspot investeerden 3 jaar geleden zelf in de opening van de eerste winkel, maar zijn nu op zoek naar een externe en ervaren investeerder om het winkelconcept uit te breiden. De concept store wil niet alleen in Nederland uitbreiden, maar heeft ook ambitieuze plannen voor het buitenland. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

“In Nederland is Hutspot met zo’n 6 winkels wel klaar. Dan komt een keer het moment om de stap over de grens te maken,” laat mede-oprichter Reinier Bernaert weten aan de krant. Hutspot wil niet alleen het aantal winkels uitbreiden, maar ook het assortiment. Het is de bedoeling dat het Amsterdamse bedrijf uiteindelijk een eigen merk gaat ontwikkelen en kleding en meubels gaat lanceren, samen met beginnende ontwerpers.

Hutspot loopt weinig voorraadrisico’s in vergelijking met andere winkels; dat komt omdat zij zelf geen producten inkopen. Labels zoeken contact met de concept store, waarna de eigenaren zelf kiezen welke merken in de winkels van Hutspot komen te liggen. De gekozen labels betalen een deel van de omzet en een bedrag per vierkante meter, en dragen hierdoor een deel van de financiële risico’s. “We willen breken met het model dat de winkelier inkoopt en alle risico draagt,” vertelt mede-oprichter Nick van Aalst aan de krant.

Andere plannen, zoals een eigen hotel en een festival, staan voorlopig nog in de ijskast. Mede-oprichter Pieter Jongens vertelt aan de krant dat Hutspot de afgelopen 3 jaar ‘zo’n beetje alle fouten die je kunt maken ook heeft gemaakt’. Zo waren er bijvoorbeeld problemen met de loonadministratie en de horecaregels in Amsterdam.

Jongens opgestart in de vorm van een pop-up store in Amsterdam en is inmiddels uitgebreid met een tweede winkel en een Hutspot Bar in Amsterdam, en een filiaal in Utrecht. In de winkels van Hutspot worden onder andere kleding, glaswerk, horeca en kunst samen gebracht.

Lees ook: Concept store Hutspot naar Utrecht

Beeld: Facebook Hutspot

HUTSPOT