• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Concept store Hutspot naar Utrecht

Concept store Hutspot naar Utrecht

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Op 1 november opent Hutspot voor het eerst een vestiging buiten Amsterdam. De concept store die drie jaar geleden van start ging als pop-up, heeft winkelruimte gevonden in Utrecht. Het gaat om de voormalige Douwe Egberts-winkel aan de Vinkenburgstraat. "Ons doel is te laten zien dat het concept ook elders dan in Amsterdam werkt," zegt mede-eigenaar Pieter Jongens in RetailNews.

Pieter Jongens zegt ook dat de vergunningsprocedure in Utrecht een stuk soepeler verliep dan in Amsterdam. Onderdeel van het winkelconcept is een horeca-afdeling, maar die leverde vorig jaar in de hoofdstad problemen op. Hutspot moest de keuken op last van de gemeente in de vestiging aan de Rozengracht sluiten. Bij de vestiging in de Van Woustraat ging de koffie corner dicht. Vervolgens opende Hutspot een café in een naastgelegen pand. In Utrecht moet de winkel wel twee aparte ingangen creëren, een voor de shop en een voor het horeca-deel.

Binnenkort organiseert de retailer een open dag in Utrecht om kennis te maken met lokale merken, kunstenaars en artiesten die tijdelijk gebruik kunnen maken van de winkelruimte.

HUTSPOT