• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • In beeld: De buurtspecifieke winkel van Nike

In beeld: De buurtspecifieke winkel van Nike

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Sportmodegigant Nike heeft in Los Angeles een nieuw soort conceptstore geopend, namelijk Nike Live. De winkel is bedoeld om de online en offline retail te verenigen en zal fungeren als buurtspecifieke ‘servicehub’ voor NikePlus-leden in het gebied, maakte het bedrijf bekend in een persbericht.

De eerste winkel beslaat 4.557 vierkante meter en is gevestigd aan Melrose Avenue, in het hart van West Los Angeles. De vestiging is gecreëerd voor duizenden NikePlus-leden uit vijf postcodegebieden. Op die manier wordt de winkelervaring verder gepersonaliseerd, aldus Nike. De winkel beschikt onder andere over kluisjes die kunnen worden geopend met een Nike-ledenpas en waarin online bestelde producten kunnen worden bewaard. Bovendien worden items geselecteerd op basis van NikePlus-ledenactiviteit in de webwinkel.

De winkel beschikt ook over de Nike Sneaker Bar, waar klanten met een expert kunnen praten over beschikbare schoenen. Die kunnen ze dan ter plekke passen en eventueel kopen. Een andere service is Nike Express Sessions, waarin leden een-op-een persoonlijke stylingafspraken kunnen boeken via de Nike-app.

“We zijn verheugd over de opening van Nike Melrose, waarbij we de beste producten hebben geselecteerd voor deze buurt. Naast het feit dat het de eerste Nike Live locatie is, testen we er ook services die we later kunnen uitrollen, waarbij we digitale services combineren met een unieke fysieke omgeving om de toekomst van Nike-retail te creëren,” verklaart Heidi O’Neill, president of NikeDirect.

Als laatste biedt de winkel enkele van Nike’s bestsellers en buurtspecifieke stijlen, die worden geselecteerd op basis van digitale gegevens. De sportmoderetailer heeft duidelijk gemaakt meer van zulke buurtspecifieke filialen te openen, te beginnen met Tokyo komende lente.

Beeld: courtesy of Nike

Nike
nike live
Winkelstraat