• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • In beeld: De eerste Nederlandse Anthropologie-winkel is geopend

In beeld: De eerste Nederlandse Anthropologie-winkel is geopend

Door Caitlyn Terra

15 nov. 2019

Retail

Anthropologie is klaar om Nederlandse klanten te ontvangen in de winkel. Vanochtend gingen de deuren van de vestiging aan de Leidsestraat open. De kleurrijke winkel springt eruit in de winkelstraat.

Managing director Peter Ruis, sprak kort tijdens de opening en uitte zijn blijdschap dat na tien jaar aanwezig te zijn in Europa, het merk nu ook is neergestreken in Amsterdam. “Dit is geen Anthropologie Londen, dit is geen Anthropologie Düsseldorf, dit is echt een lokale winkel voor Amsterdam.” Ruis vertelde dat het aanbod in de Nederlandse winkel voor 60 procent verschilt van het Amerikaanse aanbod. Ook moedigde hij lokale ontwerpers en bedrijven aan om contact te zoeken met het merk omdat ze altijd op zoek zijn naar nieuwe mensen om mee samen te werken.

De winkel in Amsterdam verkoopt bijvoorbeeld ook artworks van Nederlandse illustratrice Bodil Jane. Van haar is ook een enorm kunstwerk te zien op de trap naar de eerste verdieping. Op de begane grond zijn de sieraden en damesmode te vinden en op de eerste verdieping vindt men naast kleding ook een grote selectie aan homeware.

De eerste Nederlandse Anthropologie winkel in beelden

Bekijk hier de eerste beelden van de winkel in Amsterdam.

Beeld: Anthropologie