• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ING: lichte omzetdaling voor fashionbranche in 2020

ING: lichte omzetdaling voor fashionbranche in 2020

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het ING Economisch Bureau heeft weer een prognose voor 2020 gemaakt. Het bureau verwacht dat de detailhandel in zijn geheel zal profiteren van een omzetstijging van drie procent. De stijging is hiermee hetzelfde als in 2019. De modebranche brengt het er in de prognose minder goed vanaf.

ING wijst op een lichte krimp voor fashion spelers. Volgens de cijfers gaat het om een daling van 0,5 procent zowel bij modewinkels als schoenenwinkels. De modebranche krijgt niet de grootste klap te verduren, die is weggelegd voor de speelgoedbranche zo blijkt uit de prognose. Woon- en doe-het-zelf winkels profiteren volgend jaar het meeste van omzetgroei.

“De verwachting is dat in 2020 omzetgroei voor de totale fashionbranche niet realistisch is. In het schoenensegment is nog een lichte volumegroei mogelijk, maar beperkt de prijsdruk omzetgroei. In het fysieke modesegment is in 2019 en 2020 sprake van een volumekrimp tot twee procent die nauwelijks wordt gecompenseerd door hogere prijzen vanwege concurrentie door platforms. De marges staan bovendien onder druk van stijgende personeelskosten,” aldus het ING Economisch Bureau.

ING Economisch Bureau
Modebranche
schoenenbranche