INretail: Plan voor heropening ligt klaar, maar mag nog niet toegepast worden

Het demissionair kabinet maakte dinsdag 23 maart 2021 in een persconferentie bekend dat de lockdown tot en met 21 april 2021 wordt verlengd. Niet-essentiële winkels mogen nog niet heropenen. INretail ziet de nood voor heropening groeien, luidt het persbericht.

Door de huidige maatregelen is een gezonde bedrijfsvoering, volgens de brancheorganisatie, onmogelijk voor ondernemers. Zo gebruikt 56 procent van de ondernemers die zijn aangesloten bij INretail eigen spaargeld om de zaak te laten overleven, meldt het persbericht. Zes van de tien ondernemers zagen de schuldenlast fors toenemen door de blijvende maatregelen en is persoonlijk aansprakelijk bij een faillissement.

De brancheorganisatie wil de overlegagenda van het kabinet naar voren halen om te voorkomen dat winkels pas na 20 april terug open mogen. Zodra de besmettingen afnemen of de ziekenhuisopnamen dalen, wil INretail dat het kabinet geen dag extra wacht met besluiten tot versoepelingen, luidt het persbericht.

Samen met de ministeries van Economische zaken, Justitie & Veiligheid en gemeenten heeft INretail afgelopen weekend gewerkt aan een plan voor een veilige heropening. Het plan ligt klaar om in gebruik te nemen. Echter zijn winkels nog een paar weken verplicht om winkelen op afspraak en click&collect toe te passen.

Image: Sara Kurfess / Unsplash

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN