• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Instagram werkt aan shopping-app’

‘Instagram werkt aan shopping-app’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Alsof de shop-knop bij Instagram nog niet genoeg was, is het bedrijf bezig met een standalone shopping app, zo melden bronnen tegen Amerikaans mediaplatform The Verge. De app zal IG Shopping gaan heten, aldus de bronnen.

De app maakt het mogelijk dat gebruikers producten van verkopers en merken meteen kunnen bekijken en kopen in de applicatie. Een lanceringsdatum voor de app is nog niet bekend. De applicatie wordt op dit moment nog steeds ontwikkeld en kan dus ook nog gecanceld worden voordat sprake is van een lanceringsmoment. Instagram weigerde commentaar bij The Verge. De bronnen die bekend zijn met de ontwikkeling van de app zeggen dat Instagram goed gepositioneerd is om flink uit te breiden in e-commerce.

Instagram begon in 2016 al met tests voor een shop feature in Instagram zelf. De featured werd vorig jaar verder uitgerold. Het is hierdoor mogelijk voor merken om posts te taggen met individuele producten zodat gebruikers meteen bij de foto verder kunnen klikken om het item te shoppen. Op dit moment voert Instagram tests uit met shoppen vanuit Instagram Stories.

E-commerce
Instagram
Shopping